Grote verandering

Medio maart brak enige paniek in Nederland uit. Het corona virus kreeg nu ook in ons land in zijn greep en de regering kondigde de (intelligente) lockdown aan. Dat betekende zo min mogelijk naar buiten, sociale contacten beperken en zoveel mogelijk thuis werken. Eind maart eindigde (toevallig) ook mijn arbeidscontract, daardoor kon ik fulltime thuis werken aan mijn voorbereiding om als ZZP te starten in de rol van Virtueel Assistent.

Partner Rob werkte al fulltime thuis sinds het bedrijf media maart besloten had het voltallige personeel thuis te laten werken. Vanaf dat moment werken we samen en fulltime thuis, veelal samen aan de eettafel in de woonkamer.

Angst

Met name in de eerste paar weken was ik toch ook wel bang, ik heb zelf inspanningsastma, mijn longen zijn mijn fysiek zwakke plek, dus ik probeer toch wel te voorkomen dat ik ziek word. Nadat die eerste angst is gezakt en ik een beetje gewend ben aan het “in en direct rond huis verblijven” probeer ik weer wat actiever te worden. Ik werk aan mijn ondernemingsplan en begin aan mijn VA opleiding. Daarnaast probeer ik meermalen per week een rondje te fietsen, omdat sporten bij de sportschool niet kan. Dat fietsen begint met een rondje van 7 kilometer en dat breid ik langzaam uit tot rondjes van 25 kilometer. Als ik samen met Rob fiets, worden het rondjes van 30 tot 35 kilometer. Ik ben hartstikke trots op mezelf.

Rust en ruimte

Wat ik heel prettig vind aan deze periode, is de rust en ruimte die het mij geeft. Het veel thuis zijn met beperkte sociale activiteiten en het krijgen van weinig externe prikkels, geeft mij een heel rustig gevoel en heel veel rust in mijn hoofd. Dat is ook een voordeel bij het uitwerken van mijn plannen en het intensief volgen van trainingen en webinars. Deze omstandigheden bieden mij veel inzichten en bevestiging. Bevestiging van wat ik eigenlijk wel al vermoedde of wist. Nieuwe inzichten over wat ik echt leuk vind om te doen, over waar ik energie van krijg en waar ik qua energie van leegloop. Bevestiging van wat ik goed kan en waar mijn kwaliteiten niet zitten.

Inzicht

Enerzijds (en grotendeels) is de corona tijd spannend en hectisch door de behoefte niet zelf ziek te worden en te zorgen dat ik niemand besmet met corona. De beperkende maatregelen snap ik en ondersteun ik ook, al merk ik dat met name het onthouden van sociale contacten me zwaar valt. Ik mis mijn vriendinnen, mijn sportmaatjes en mijn yogamatties. Anderzijds vaar ik zeer wel bij de rust en ruimte die deze periode me geeft. Ik merk zelf dat ik (nog) prettiger gezelschap ben voor mijn man en vrienden, omdat ik veel relaxter ben, steviger in mijn schoenen sta en doe wat ik leuk vind en wat mij energie geeft. Ik ben niet meer doorlopend moe door het doen van taken die ik niet leuk vind en niet meer doorlopend gestrest om te voldoen aan mijn eigen en andermans verwachtingen.

Wat mijn belangrijkste inzicht is “NEE zeggen tegen anderen, is JA zeggen tegen mezelf”. Ik kende het statement al langer, maar had er altijd enige weerstand tegen. Tot nu, nu ik zelf heb ervaren dat het klopt.

× Hoe kan ik je helpen?