Begin jij elke dag met de intentie te genieten van de dag en de momenten? Wil je er uit halen wat er in zit?

Mensen en hun verhaal

De meeste mensen die mij kennen, weten dat ik een enorme sportgek ben en (vrijwel) alles kijk en volg wat maar mogelijk is. Vanuit mijn eigen interesse voor “de mens en zijn verhaal. Ieder mens is uniek en ieders verhaal mag gehoord worden” heb ik grote interesse in topsporters. Wat bezielt hun te doen wat ze doen en hoe ze het doen?

Komt er positief nieuws?

Afgelopen drie weken volgde ik toch gespannen via de media het verhaal van Lara van Ruijven, een van onze wereldtoppers in het shorttrack. Aan het begin van hun trainingskamp in de Franse Pyreneeën is ze ziek geworden en met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De ziekte wordt als “stoornis aan het immuunsysteem“ vermeld in de berichtgeving. Als niet medisch ingewijde kan ik me niks bij die term voorstellen. Wat betekent dat? Hoopvol kijk ik elke dag of er positief nieuws wordt gemeld, maar helaas. Het wordt bij elk bericht erger met afgelopen vrijdag het allerverdrietigste nieuws. Lara van Ruijven is overleden, slechts 27 jaar jong, in de bloei van haar sportleven, nog een heel mensenleven voor zich. Als ik het nieuws ’s avonds lees, lopen mij de tranen over de wangen. Ik ken haar niet persoonlijk, ik ken haar als sportvrouw. Ze oogt lief en rustig in de interviews met de media, ze verandert in een absolute winnaar zodra ze het ijs op stapte. En nu, nooit meer, de wereldkampioene  shorttrack is overleden. Ze had nog een heel leven voor zich.

Moraal van mijn verhaal

De moraal van mijn verhaal is een tip voor iedereen, een tip die ik zelf ook vanuit persoonlijke ervaring kan delen: geniet van iedere dag, van ieder moment en zorg dat je je dagen vult met datgene waar je hartstikke blij van wordt, datgene wat je energie geeft. Geniet vooral van de prachtige mensen om je heen. Deel jullie verhalen.

Ikzelf heb door de recente stap naar het zelfstandig ondernemerschap en het vak van Virtueel Assistent gekozen voor dat wat ik leuk vind, waar ik energie van krijg en wat ik met prachtige mensen kan delen. Elke dag start met de intentie er iets moois van te maken, het verhaal te delen met anderen en dankbaarheid voor weer een interessante dag.

Geniet jij van elke dag? Heb je in ieder geval die intentie? Deel jij verhalen?