Virtueel Assistent kwaliteiten en energiegevers

Als Virtueel Assistent

Kwaliteiten en energiegevers zijn in werk belangrijk, zeker ook als Virtueel Assistent. Dit gegeven is voor mij reden voor mijn grote verandering in carriere geweest.

Een kleine 25 jaar heb ik bij twee grote bedrijven in diverse IT en direct IT gerelateerde functies gewerkt. Het werk gaf mij geen voldoening en energie meer, ik kon mijn kwaliteiten er niet meer in kwijt. Tijd voor verandering! Daarom ben ik in juni 2020 als Virtueel Assistent en zelfstandig ondernemer begonnen. Dat klinkt als een hele grote switch en stap. Voor de stap van “in loondienst werken” naar “zelfstandig ondernemer”, klopt dat wel. Voor de werkzaamheden van een Virtueel Assistent valt het mee. Deze zitten mij als gegoten! Dat is in al die jaren van loondienst en ook in verschillende vrijwilligerswerk rollen wel gebleken. Check voor gedetailleerde informatie over mijn verschillende functies mijn LinkedIn profiel.

Mijn kwaliteiten en energiegevers!

Van organiseren en regelen word ik heel blij. Dat kan het (re)organiseren van gegevens en documenten zijn, bijvoorbeeld in een folderstructuur of een abonnementenadministratie. Een logischere indeling maken, transparantere naamgeving bedenken of correctheid en volledigheid van gegevens optimaliseren, ik draai er mijn hand niet voor om.

Organiseren en regelen betekent ook:

  • bijeenkomsten organiseren
  • onderwerpen bedenken
  • planning maken en managen
  • leveranciers en andere benodigde relaties contacten en afspraken mee maken
  • benodigde spullen bij elkaar krijgen
  • de bijeenkomst faciliteren.

Zowel in mijn betaalde functies als in vrijwilligersfuncties heb ik de secretariaatsrol vervuld en kreeg voor mijn invulling van die taak geregeld complimenten. Administratie is keurig op orde en transparant opgezet, gegevens kloppen en zijn volledig, bovendien geschreven in geschikt jargon. Ook de (jaar)planning en activiteitenlijst zijn uitgewerkt en up to date, waardoor voor iedereen altijd inzichtelijk en duidelijk is wie wat wanneer doet. Zo’n “spin in het web” rol past mij uitstekend, ik krijg er energie van.

Zorgen voor anderen en hun van taken ontzorgen, dienstbaar opstellen, zitten in mijn natuur. Ik maak het anderen graag naar hun zin en zorg voor goede harmonie in mijn omgeving. Verjaardagen vergeet ik zelden, die krijgen gepaste aandacht. Een jubileum verdient ook een feestelijk attentie. Een origineel kadootje of attentie voor iemand bedenken om een blijk van aandacht of waardering te geven, ik doe dat met veel plezier.

 

Mijn kwaliteiten en energiegevers komen samen in mijn VA diensten aanbod.

Twee passies komen samen

Schrijven en sport volgen, twee grote passies. Columns over mijn sporthelden, sportvenues waar we zijn geweest en prachtige sportwedstrijden. Al vele jaren schrijf ik ze en nu is een selectie gebundeld tot het boek:

“Mijn fascinatie voor sporthelden”.

En wat is mijn fascinatie voor sporthelden? “Waarom doen ze wat ze doen? Wat drijft hen?”. En diezelfde fascinatie heb ik ook voor ondernemers. Ze hebben een passie voor hun business, wellicht niet eens zo zeer voor het ondernemerschap an sich. Als VA help ik hen door die passie voor hun business nog beter te kunnen richten op hun klant en dienst.

Boek cover "Mijn fascinatie voor sporthelden"

Wist u datjes?

Adoptiemoeder van een orca

Sinds 2002 zijn wij dankbare adoptieouders van een orca. De jongeman zwemt rond in de wateren tussen Vancouver Island en het vaste land van British Columbia, het westen van Canada. Wij hebben ons hart verloren aan deze regio en dragen op deze manier ons steentje bij aan lokale “marine research and preservation”. Dit overweldigend mooie stukje aarde mag niet verloren gaan.

Gek van biatlon tot wielrennen

Al sinds mijn jonge jaren ben ik helemaal gek van sport, met name wielrennen en wintersporten zoals biatlon. Mijn liefde voor schrijven en de fascinatie voor topsporters (waarom doen ze wat ze doen?), combineer ik in het schrijven van blogs.

Van vakantiedorp naar vakantiedorp

Opgegroeid in het zuidlimburgse Valkenburg, volwassen geworden in het randstadse Vinkeveen. Beiden toeristendorpen en toch zo verschillend. Tussen de beide dorpen door nog 2,5 jaar in Amsterdam gewoond, toen bleek het gezegde “je kunt het meisje wel uit het dorp halen, maar het dorp niet uit het meisje” toch wel aardig te kloppen. Heerlijk, die grote stad, wonen doe ik toch echt liever in een dorp.

Voor de rest…

Die sportgekke adoptiemoeder van een orca uit het vakantiedorp ben ik dus, Sandra Meessen. Ik woon samen met mijn partner Rob alweer meer dan 20 jaar tot volle tevredenheid in Vinkeveen. We maken graag samen mooie reizen, met voorkeur voor Canada en USA. Over deze reizen schrijf ik graag verslagen. We bezoeken graag (rock)concerten, theater en gaan graag uit eten. Thuis kook ik graag, van aziatisch tot mexicaans. Ik lees veel, met name biografieën van (voormalig) topsporters en andere interessante mensen, ik kijk veel sport en documentaires.

Mensen en hun verhaal fascineren me

Waarom doen ze wat ze doen? Wat drijft hen hun grenzen op te zoeken en er extreem over heen te gaan? Die fascinatie uit zich in een boekenkast met een plank vol boeken over bergbeklimmen, een paar planken voor reisverhalen en biografieen. Mijn eerste eigen geschreven boek staat er ook tussen. En uit die fascinatie voor mensen en hun verhaal breng ik natuurlijk ook graag tijd door met vrienden, lekker samen met een kop koffie op een terras of met zijn allen rond de barbeque of een andere eettafel en verhalen delen.

× Hoe kan ik je helpen?