Sinds ik als VA werk, merk ik pas wat het betekent “Doe wat je leuk vindt en waar je goed in bent”. Ik herken mijn talenten en kwaliteiten die ik zowel privé als in mijn werk inzet zonder er over na te (hoeven) denken. Dat licht ik toe aan de hand van een privé en een werk voorbeeld.

Privé voorbeeld

Wegens een fietsongeluk van mijn man, moeten we onze zo verdiende en verlangde vakantie in Beieren op dag 5 al afbreken en naar huis komen.

Vanaf het moment dat ik zag dat mijn man, behalve een gebroken ellenboog, niks mankeerde en in het ziekenhuis in goede handen was, kon ik me direct focussen op dat waar ik goed in ben “regelen en organiseren”:

 • ziektekostenverzekering bellen om te vragen wat we moeten doen,
 • huisarts informeren dat we zijn hulp nodig gaan hebben,
 • zwager bellen dat zijn broertje een accidentje heeft gehad,
 • onze volgende accommodaties van deze vakantie annuleren,
 • zorgen dat we weer in ons vakantiehuis komen,
 • niet vergeten de racefiets bij de lokale politie op te halen (die waren zo lief zich daar even over te ontfermen),
 • onze huidige verhuurster inlichten dat we jammer genoeg naar huis moeten.

Als we de volgende dag veilig weer in ons eigen huis thuis zijn, gaat het verder:

 • verwijzing voor ziekenhuis via de huisarts regelen,
 • afspraken met ons voorkeursziekenhuis maken,
 • annuleringsverzekering inschakelen,
 • racefiets naar een reparatieplaats brengen om de schade op te laten nemen.

Het is een hoop gedoe allemaal, het kost mij geen moeite om het op een rij te zetten en “onder controle” te hebben. Ik hoef er niet over na te denken, het gaat vanzelf: “Wat moet door wie wanneer gedaan worden en wat hebben we daar bij nodig?”.

Werk situatie

Deze exact zelfde vraag gebruik ik geregeld bij klanten en collega’s die even door de bomen hun eigen bos niet meer zien. “Wat moet door wie wanneer gedaan worden en wat hebben we daar bij nodig?”. Snel overzicht maken en inzicht geven in welke lopende of terugkerende taken de ondernemer heeft, welke nieuwe plannen degene heeft en hoe deze in de beschikbare werktijd bij elkaar passen.

Ik merk iedere keer weer dat ik met datgene wat mij geen moeite kost, de ander een groot plezier doe en rust en ruimte creëer. Door deze, voor mij, simpele inspanning breng ik de ondernemer of collega VA weer helderheid en inzicht in hun eigen activiteiten, het levert hen tijd op die ze aan hun klanten en diensten kunnen besteden, of op zijn minst aan taken die ze wel leuk vinden en nieuwe energie geven.

Aanbod finetunen

Dit inzicht maakt voor mij de keuze om mijn aanbod iets meer toe te spitsen op mijn beste kwaliteiten en passies gemakkelijker. Datgene “waar ik niet over nadenk” is, naast structureren/organiseren/plannen, ook teksten schrijven of redigeren. Vanuit mijn misgelopen jeugddroom sportjournalist te worden, is het schrijven een passie gebleven en blijkt ook nog een kwaliteit te zijn waar ik mijn klanten heel blij mee maak. Dat blijkt wel uit de positieve en blije reacties die ik van hen ontvang. Mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid kan ik optimaal kwijt in het bouwen en aanpassen van email marketing funnels in Active Campaign (en dus ook Mailblue).

Dus houd me in de gaten!

Het uitspreken van mijn wensaanbod is één ding, het daadwerkelijk implementeren neemt wat meer tijd en activiteit in beslag. Benieuwd naar de ontwikkelingen? Houd mijn socials en website in de gaten!